Oudercommissie

Volgens de Wet Kinderopvang moet ieder kinderdagverblijf en iedere buitenschoolse opvang (BSO) een oudercommissie hebben. De oudercommissie bestaat uit ouders die voor opvang van hun kind(eren) gebruik maken van Jolie (dagopvang en BSO).

Wat is het doel van de oudercommissie?
De oudercommissie heeft als belangrijkste taak het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van kinderen en ouders door mee te praten over het beleid van de kinderopvang. De oudercommissie is daarbij een aanspreekpunt voor ouders.

Wat doet de oudercommissie?
De oudercommissie heef het recht gevraagd en ongevraagd advies uit te brengen over een aantal onderwerpen, zoals:
-    pedagogisch beleid (hieronder valt onder meer het aantal leidsters, de groepsgrootte, opleidingseisen van de leidsters, inzetbaarheid van leidsters in opleiding, verantwoorde uitvoering van de werkzaamheden)
-    voeding
-    openingstijden
-    prijswijzigingen
-    klachtenregelingen

De oudercommissie vergadert ongeveer vier keer per jaar. Daarnaast wordt regelmatig overlegd met de directie van Jolie over de algemene zaken, met als doel gezamenlijke oplossingen te vinden die recht doen aan de belangen van kinderen, ouders, personeel en organisatie. Ook organiseert de oudercommissie incidenteel activiteiten voor en met ouders.

Ouders die een vraag hebben, een bijdrage willen leveren of actief willen deelnemen, kunnen contact opnemen met de oudercommissie via:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk onze video:

Kinderdagverblijf Jolie
Karawanken 1
3524 DA Utrecht
Telefoon: 030-2880789

 

Buitenschoolse opvang Paradise/Sport
Karawanken 1
3524 DA Utrecht
Telefoon: 06-49969032